VIDEO Koduraja needust jätkanud Leclerc sõitis ajaloolise Niki Lauda vormeliga seina

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Charles Leclerc vahetult pärast seinasõitu.
Charles Leclerc vahetult pärast seinasõitu. Foto: Kuvatõmmis videost

Charles Leclerc võib küll hetkel olla vormel 1 sarja üldliider, kuid temagi pole ilmeksimatu. Seda tõestas Ferrari sõitja elavalt Monaco tänavaringil, kus tema ohjata oli legendaarne Ferrari 312T.

312T (ja selle edasiarenduste) näol on tegemist siis 1974. aastal valminud Ferrari F1 vormeliga, millega 1975. ja 1977. aastal tuli maailmameistriks Niki Lauda ning millega 1979. aastal krooniti ilmatšempioniks veel Jody Scheckter. Lisaks võitis Itaalia meeskond vahemikus 1975-1979 ka neljal puhul konstruktorite karika.

Sel nädalavahetusel sai Leclerc võimaluse ajaloolist neljarattalist Monaco tänavaringil ohjata ning kõik kulgeski sujuvalt kuni monacolane ühel hetkel La Rascasse'i kurvist väljudes masina üle kontrolli kaotas ning tagaosaga rajapiirdesse lendas.

Nõnda jätkus mõnes mõttes ka Leclerci omapärane Monaco needus. Nimelt pole monacolasel oma n-ö kodurajal F1 autoga õnnestunud veel kadudeta läbi tulla ning finišisse jõuda.

Tõsi, 2018. aastast on tal 18. koht siiski GP-lt ette näidata, kuid seda seeõtttu, et katkestamise hetkel oli mees 90 protsenti võidusõidust juba läbinud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles