ANALÜÜS ⟩ Kalevil käsi väriseb, aga selg pole veel vastu seina. Pärnut võib kodus ahistada võidukohustus

Karl Mihkel Eller
Copy
Korvpalli meistriliiga viimase finalisti otsustavad BC Kalev/Cramo ja Pärnu Sadam. Endise tippmängija- ja treeneri Heino Endine arvates on suvepealinnaklubi otsustavates mängudes hästi üles leinud Ivo Van Tamme (paremal).
Korvpalli meistriliiga viimase finalisti otsustavad BC Kalev/Cramo ja Pärnu Sadam. Endise tippmängija- ja treeneri Heino Endine arvates on suvepealinnaklubi otsustavates mängudes hästi üles leinud Ivo Van Tamme (paremal). Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpalli meistriliiga võib esmaspäeval selguda finaalpaar, kui poolfinaalseeria neljandas mängus võõrustab Pärnu Sadam valitsevat meistrit BC Kalev/Cramot. Kolme võiduni mängitavat seeriat juhib Tallinna klubi, kuid pärnakad suutsid laupäeval silma pähe saada ja seis on 2:1. Eesti korvpallimaastiku läbi ja lõhki tundvad treenerid tegid Postimehe palvel oma tähelepanekud poolfinaalidest.

Pärnu alistas Kalevi Spordihallis toimunud kohtumises võõrustaja 91:71 ning kuigi suvepealinlastel on jätkuvalt selg vastu seina, siis tegid nad Kalev/Cramo jalgealuse natuke tulisemaks.

Endist tippkorvpallurit ja -treenerit Heino Endenit üllatas, kuidas sai Kalev/Cramo niimoodi ära kukkuda. Samas, Pärnu on neid hooaja jooksul rohkem võitnud, kui kaotanud. «Pärnu suutis enda treenerite taktika ellu viia. Et Cramo lasi vahe nii suureks ja lasi kodus visata 90 punkti, see on üllatav. Nüüd on seeria vähemalt huvitav, Kalevil käsi väriseb, aga selg pole veel vastu seina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles