Harukordne vahejuhtum: teenäitaja valed juhised läksid Nurmele maksma võidu

Postimees Sport
Copy
Tiidrek Nurme.
Tiidrek Nurme. Foto: Tairo Lutter

Eesti pikamaajooksja Tiidrek Nurme osales möödunud nädalal Helsingis peetud 5 km maanteejooksus, kus oli lähedal ka võidule, kuid pidi lõpuks uskumatu vahejuhtumi pärast lõpetama teisel kohal.

«Olles 2003. aastast järjepidevalt võistlusspordiga tegelenud, pole sellist olukorda veel juhtunud. Nimelt jooksin täna (laupäeval – toim.) Helsinki City Run raames korraldatud 5 km maanteejooksus. Starti läksin mõtetega joosta aeg 14.10 lähedale ning võitki oli reaalne,» alustas Nurme oma Facebooki lehel avaldatud postitust. 

«Kõik kulges plaanipäraselt kuni viimase 300 meetrini. Olin siis saavutanud ligi 20-meetrise edumaa teise jooksja ees, kindel liider ning võit oli vormistamise küsimus. Kuid siis juhatas jalgratturist teenäitaja enne Helsingi olümpiastaadionile keeramist mind otse edasi. Läksin, nagu korraldaja näitas, kuniks märkasin, et teise koha jooksja keeras minu selja taga staadionile. Pöörasin ümber ning püüdsin teha, mida teha annab, aga selle olukorra tõttu seda meest enam kätte ei saanud. Nii lõpetasin korraldajate eksimuse tõttu teisel kohal,» jätkas 36-aastane jooksja.

«Mis tunne valdas? Ikka ebameeldiv, kuid pärast protesti andmist ja teiste sportlaste toetust sain võrdse auhinna esimesel kohal lõpetanud sportlasega. Jälle üks lugu juures,» rääkis Nurme.

«Suures plaanis olen rahul, et sain üle pika aja jalad normaalselt tööle. Maikuu algas minu jaoks keeruliselt. Pärast Keeniast naasmist olen pidanud võitlema viirushaiguste ja vigastusega. Selle jooksuga sain pildi ette, kus parasjagu oma vormiga olen ning usun, et siit saab ainult paremaks minna,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles