Norra koondisest välja heidetud olümpiavõitja avas probleemide tagamaid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ingvild Flugstad Østberg 2019. aasta Seefeldi MMil rõõmustamas suusavahetusega sõidu hõbemedali üle.
Ingvild Flugstad Østberg 2019. aasta Seefeldi MMil rõõmustamas suusavahetusega sõidu hõbemedali üle. Foto: Tairo Lutter

Norra murdmaasuusatamise olümpiavõitja Ingvild Flugstad Østberg ei kuulu enam Norra koondise koosseisu, ent sportlane unistab taas tippu jõudmisest.

31-aastane Østberg on viimastel aastatel olnud kimpus erinevate tervisemuredega. Nende tõttu on tema viimasest võistlustest tänaseks möödas juba pool aastat. Norralanna pole suutnud leida õiget suhet treeningute ja toitumise vahel.

«Olen taas olukorras, kus pean leidma õige balansi treeningute ja toitumise vahel. See on võtnud liiga kaua aega. Tegelikult pidanuks teravamalt sellele keskenduma juba aastaid tagasi, et vältida praegust keerulist olukorda,» lausus norralanna NRK-le.

Vaatamata erinevatele probleemidele jätkab Østberg tagasi tippu pürgimist. Ta ei kuulu küll Norra koondisesse, ent leidis endale uueks juhendajaks Pål Gunnar Mikkelsplassi.

Tegemist on Therese Johaugi endise juhendajaga, kes tegeles endise suusakuningannaga tänavuse hooaja lõpuni, mil Johaug spordiga lõpparve tegi. «Olen valmis enda treeningkava muutma. Pean saama lahti vanadest harjumustest, mis polnud minu kehale liiga head. Ma ei kavatse teha ühtegi hinnaalandust, et ma ei kuulu Norra koondisesse. Töö käib selle nimel, et sinna tagasi jõuda,» vaatas Østberg optimistlikult tuleviku suunas.

Østbergil on senise karjääri jooksul võitnud kaks olümpiakulda. Korra on ta kroonitud nii maailmameistriks kui ka MK-sarja üldvõitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles