Luka Doncic tasus Phoenix Sunsile. Veenvalt ja väga valusalt

Ville Arike
, reporter
Copy
Luka Doncicit (paremal) õnnitleb Dallas Mavericksi eelmise põlvkonna täht, meeskonna 2011. aastal NBA meistriks vedanud Dirk Nowitzki.
Luka Doncicit (paremal) õnnitleb Dallas Mavericksi eelmise põlvkonna täht, meeskonna 2011. aastal NBA meistriks vedanud Dirk Nowitzki. Foto: Matt York/AP Photo/Scanpix

NBA omaaegne supertäht, Barcelona olümpiamängudel USA unistuste korvpallikoondisse kuulunud Charles Barkley arvas neli aastat tagasi Euroliiga kohta, et see peab ikka miski kehv sari olema, kus 19-aastane poisike saab väärtuslikema mängija auhinna. Nüüd näevad nii Barkley kui ka kogu maailm, mis puust on Luka Doncic, kes NBA play-off’i teise ringi otsustavas mängus vedas Dallas Mavericksi võidule Phoenix Sunsi üle.

Olnuks see siis tavaline võit. Ei! Mavericks lõi Sunsi sõna otseses mõttes mutta, võites poolaja 57:27, juhtides teisel poolajal pikka aega rohkem kui 40 punktiga ja võites lõpuks 123:90.

«Keegi ei pakkunud meile võiduvõimalust. Paljud inimesed ütlesid, et tuleb väga ühepoolne mäng. Neil oligi õigus. Ainult et võitja oli teine,» ütles Mavericksi peatreener Jason Kidd mängujärgsel pressikonverentsil ega hoidnud irvet tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles