Tunnustatud ralliekspert ennustas, et Ott Tänak võidab Portugali ralli

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Sel nädalal sõidetakse Portugalis MM-sarja neljas etapp, mis on ühtlasi hooaja esimene kruusaralli. Lisaks on tegemist uute Rally1-autode debüüdiga tolmustel teedel. Tunnustatud ralliajakirjanik David Evans ennustas, et Portugali ralli võidab Ott Tänak.

Ralliportaali DirtFishi reporterid ennustasid Portugali ralli esikolmikut. Evans pakkus võitjaks Hyundaiga sõitvat Tänakut, talle järgnevad Toyota sõitjad Sebastien Ogier ja Elfyn Evans. Ülejäänud kolm toimetuse liiget, nende seas ka Colin Clark, eestlasele esikohta ei pakkunud, vaid üks reporter ennustas Tänakule kolmandat kohta.

Enim arvati, et esikoha nopib Ogier, kes teeb hooaja teise WRC-stardi. Monte Carlo rallil tuli valitseval maailmameistril leppida teise kohaga, kui võidu noppis Sebastien Loeb. Muide, Loebi ega ühtegi teist M-Sport Fordi sõitjat DirtFishi ajakirjanikud Portugalis poodiumile ei ennustanud.

Eksperdid on varasemalt arvanud, et mustaks hobuseks võib rallil saada Dani Sordo. Hispaanlasest Hyundaiga sõitja teeb debüüdi Rally1-autoga, lisaks on tal ilmselt ideaalne positsioon teha head tulemust, sest alustab võistlejaterivi lõpust.

Portugali MM-ralliga tehakse algust neljapäeval, kui hommikul kl 11 toimub testikatse ning õhtul kl 21 2,8 km erikatse Coimbras. Postimees vahendab võistlust otseblogi ja ralliraadio vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles