Teist järjestikust Euroliiga tiitlit jahtiv treener: mängijad vihkavad mind mõnikord. Vahel ei taha ma nende nägu näha kolm päeva

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ergin Ataman.
Ergin Ataman. Foto: Erdem Sahin/Epa/Scanpix

Korvpalli Euroliiga üks värvikamaid peatreenereid on Istanbuli Anadolu Efesi lootus Ergin Ataman. Mõnele ei pruugi türklase võtted meeldida, ent ta võib tiimi teist aastat järjest meistriks vedada.

Homme Belgradis algava nelja meeskonna finaalturniiri eel andis Ataman portaalile beIN Sports avameelse ja muheda intervjuu. Kogenud treener ei salanud, et talgi tuleb ette raskemaid aegu, kuid üldiselt hoiab grupp tugevalt kokku.

«Ma ei tunne survet, et pean võitma teise tiitli järjest. Vähesed on sellega hakkama saanud,» sõnas Ataman enne poolfinaali Piraeusi Olympiacosega.

«Pinge tuleb sellega, kui mängid Belgradis 20 000 fänni ees tugeva meeskonna vastu. Ma ei lase end muudest ajaloolistest verstapostidest häirida.»

Mullu Euroliiga meistriks tulnud Efesi tänavune põhiturniir möödus väga ebastabiilselt. Neid ähvardas isegi play-off'ist väljajäämine, ent Venemaa klubide eemaldamine tegi nende elu veidi lihtsamaks. Veerandfinaaliks saadi mängumootor nurruma, Milano Armani murti seerias maha üsna kindlalt 3:1.

«Kui oleksime selliseid tulemusi näidanud minu esimesel Efesi aastal, oleks ma ilmselt kinga saanud. See ongi normaalne,» meenutas Ataman põhiturniiri. «Siia satsi on kõvasti investeeritud, alla Final Four'i oleks ebaõnnestumine. Aga eks mul oli eelmise hooaja eest veidi krediiti.»

56-aastane juhendaja tõdes, et ta ei kaotanud küll rasketel hetkedel tiimi usku, kuid oli pettunud. Endale omase sujuva rünnaku leidmisega oli probleeme isegi treeningutel. Põhja jõudes käis aga klõps ära ja asjad hakkasid paremuse suunas liikuma. Vajadusel käredal Atamanil tuli sakutada isegi staarmängijaid. Näiteks sai mitmel korral peapesu ka eelmise hooaja Euroliiga põhiturniiri ja Final Four'i kõige väärtuslikum mängija Vasilije Micic. 

«Olen päris kindel, et mõnikord mängijad vihkavad mind. Meil tuleb ette tuliseid arutelusid ja vaidlusi. Vahel ei taha ma nende nägu näha kaks-kolm päeva,» naljatas Ataman, kes julgelt mängijaid ka avalikult kritiseerib. «Aga kokkuvõttes on meil vastastikune austus ja tugev side.»

Efes ja Olympiacos kohtuvad homses esimeses poolfinaalis kell 19. Kolm tundi hiljem selgitavad teise finalisti Barcelona ja Madridi Real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles