Medalitseremoonial sõjale toetust avaldanud Venemaa sportlane teenis pika võistluskeelu ja rahatrahvi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Z-tähte kandnud Venemaa võimleja Ivan Kuljak (paremal) kõrvuti ukrainlase Ilja Kovtuniga MK-etapi poodiumil. Kuljak sattus seetõttu nüüd sanktsioneeritavate hulka.
Z-tähte kandnud Venemaa võimleja Ivan Kuljak (paremal) kõrvuti ukrainlase Ilja Kovtuniga MK-etapi poodiumil. Kuljak sattus seetõttu nüüd sanktsioneeritavate hulka. Foto: Zorya Londonsk/Twitter

Märtsis toimunud sportvõimlemise MK-etapil Dohas puhkes skandaal, kui kolmanda koha teeninud Ivan Kuljak avaldas toetust Venemaa vägedele, kes sõdivad Ukrainas. Rahvusvaheline alaliit reageeris sellele üsna karmilt ja määras Venemaa sportlasele pika võistluskeelu.

Venemaa olümpiakomitee lipu all võistelnud Kuljak teipis medalitseremoonia jaoks oma võistlusvormi rinnale Z-tähe. Teatavasti on tegemist sümboliga, mida kasutatakse avaldamaks toetust Vladimir Putini algatatud sõjale.

Rahvusvaheline võimlemisliit otsustas Kuljaki karistada. Temalt võeti ära Doha MK-etapilt võidetud medal ning tal tuleb tagastada sealt võidetud auhinnaraha (ca 477 eurot). Sellega aga karistused ei piirdunud. Talle määrati veel ka aastane võistluskeeld, mis hakkas rakenduma just märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles