Soome jäi karistusvisetega kodusel MMil alla igipõlisele rivaalile

Karl-Joosep Küngas
Copy
Emil Bemström tõusis täna Rootsi kangelaseks.
Emil Bemström tõusis täna Rootsi kangelaseks. Foto: IMAGO/Vesa Moilanen/Scanpix

Soomes jätkuvatel jäähoki maailmameistrivõistlustel kohtusid teineteisega ainult võite kogunud võõrustajad ja Rootsi. Tulises heitluses võttis pärast karistusviskeid 2:1 võidu rootslased.

Soomlased olid kodust MM-finaalturniiri alustanud veenvate võitudega Norra, Läti ja USA üle, ent sama võib öelda ka rootslaste kohta. Neile alistusid nii Austria, Tšehhi kui ka Suurbritannia.

Kohtumise algus kahe igipõlise rivaali vahel kuulus rootslastele, kes suutsid ka 12. minutil mängu Seattle Krakeni kaitsja Adam Larsson pealeviskest juhtima asuda. Soomlased tõid aga teisel kolmandikul pöörde ning asusid omakorda 2:1 juhtima. Väravad said kirja Mikko Lehtonen ja Sami Vatanen.

Viimasel kolmandikul jahtis Rootsi teravalt viigiväravat ning juba seitsmendal minutil jõutigi selleni. Viigi viskas tabloole Joel Kellman.

Kuna rohkem viimasel kolmanikul ega lisaajal väravaid ei visatud, siis ootas meeskondi karistusvisked. Seal saatis õnn rohkem rootslasi, sest ainsana suutis väravavahi üle mängida Columbus Blue Jackets ründaja Emil Bemström.

Nõnda läks Rootsi 11 punktiga B-alagruppi juhtima. Soome hoiab 10 silmaga teist positsiooni.

Tänased teised kohtumised:

Prantsusmaa - Itaalia 2:1 (Lisaaeg)
Norra - Austria 5:3
Šveits - Slovakkia 5:3
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles