GALERII ⟩ Eestlased püstitasid sportkeegli MMil kaks isiklikku rekordit (1)

Copy

Elvas toimuvatel sportkeegli maailmameistrivõistlustel sündis kuni 23-aastaste naiste Eesti koondises kaks isiklikku rekordit. Mõlemale naisele on see esimene suurvõistlus.

Rõõmuskoori avas eile esimesena võistelnud Mirjam Laanejõe punktiskooriga 561. Päeva teises poolest mänginud Kateriin Saare tulemuseks oli 520 punkti, mis on 16-punktine hüpe eelmisest isiklikust rekordist.

Kateriin Saar on 19-aastane elvakas, kes on keeglit mänginud aasta. Ala sobis aga niivõrd, et tagas üsna kiirelt kutse koondisesse. Esimest suurvõistluse kogemust kokku võttes ütles ta: «Üllatavalt närvi läksin, aga tuleb omale kinnitada, et läheb hästi. Ku see tähelepanu korra ära hajub, siis enam ei ole hea mäng.»

Eilne parim individuaalne tulemus oli 653 punkti, ent koondise treener Kristjan Tamlak seda oluliseks näitajaks ei pea.

«Meil on esimesed aastad, kus meil on päriselt mõtestatud treeninggrupid ja esimest korda me üldse tulime noortekoondise täiskoosseisuga välja,» rääkis ta ning lisas, et MMil esimest korda närvipinge all mängides on see väga hea tulemus. «Tuleb õppida olema endaga sõber rajal,» rõhutas ta lisaks mängu mentaalsust ja pinget.

Võistkondliku sooritustega on treener väga rahul. Kuna noorte treenimine on tema sõnul Eestis veel lapsekingades, ei seatud liialt kõrgeid eesmärke. Sellegipoolest ületati enese jaoks positiivseks võistkondlikuks tulemuseks hinnatud 3100 piiri 67 punktiga.

Üllatusi jagus ka mujale. Uue maailma rekordi püstitasid 3650 punktiga sakslased. Mõistagi rõõmustasid naised tulemuse üle ning koondislane Luisa Ebert rõhutas, et see polnud mingi tühine üks punkt, vaid lausa 80.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles