Vene spordiboss siunas Ukraina esinumbrit, legendaarne ameeriklane soovitas tal peeglisse vaadata

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ukraina esinumber Elina Svitolina.
Ukraina esinumber Elina Svitolina. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP

Venemaa tenniseliidu president Šamil Tarpištšev ründas verbaalselt Ukraina tennisestaari Elina Svitolinat, nimetades teda eikellekski.

Hiljuti rasedusest teatanud 27-aastane Svitolina on pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse seisnud tugevalt selle eest, et venelased ei saaks rahvusvahelisel areenil võistelda. Viimati vihastas ta Venemaa tennisekogukonda, kui kiitis heaks Wimbledoni otsuse mitte lubada Venemaa ja Valgevene sportlasi maailma kõige mainekamale turniirile.

Šamil Tarpištšev
Šamil Tarpištšev Foto: Manu Fernandez

Ukrainlanna sõnavõtt ei jäänud märkamata Venemaa tennisebossil, 74-aastasel Tarpištševil. Esmalt tänas ta kõiki tennisiste, kes on Venemaa sportlastele näidanud toetust. Seejärel kirus ta Svitolinat, öeldes, et ukrainlanna on tennisemaailmas eikeegi.

Svitolina kaitseks astus välja endine maailma esireket Andy Roddick. Legendaarne ameeriklane, keda tennisepublik mäletab erakordselt kiire servi ja rohkete ässade poolest, võrdles Tarpištševi ja Svitolina saavutusi.

«Tarpištševi kõrgeim edetabelikoht on 164. Tuuril on ta saavutanud kaks võitu ja kolm kaotust. Ühtegi tiitlit tal mõistagi ei ole. Svitolinal on 433 võitu ja 228 kaotust, 16 tiitlit ning ta on olnud maailma kolmas number. Küsiksin selle peale, mis on tema definitsioon sõnale eikeegi,» kirjutas 39-aastane ameeriklane Twitterisse.

Endine maailma esireket ja servikahur Andy Roddick.
Endine maailma esireket ja servikahur Andy Roddick. Foto: Joe Scarnici/AFP/SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles