Venelased ja valgevenelased loodavad, et keegi veel tahab nendega võistelda (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Valgevene laskesuusatajad Dzinara Alimbekava (vasakul) ja Hanna Sola.
Valgevene laskesuusatajad Dzinara Alimbekava (vasakul) ja Hanna Sola. Foto: imago images/Eibner/Scanpix

Venemaa ja Valgevene laskesuusaliidud sõlmisid koostööleppe, mis hõlmab nii koos võistlemist kui ka kogemuste vahetamist.

Venemaa biatloniliidu pealik Viktor Maigurov teatas R-Spordi vahendusel, et nii nemad kui ka valgevenelased on õnnelikud, kui leidub veel riike, kes soovivad nendega võistelda. «Koostöö eesmärk on sportlaste taset säilitada. Olen kindel, et varsti olukord (peab silmas sõda Ukrainas, mille algatasid venelased, kes ründasid rahumeelset riiki ka Valgevene territooriumilt – H. L.) laabub ja meie koondised naasevad laskesuusatamisse,» lisas ta. Praegu pole teada, kas agressorriigid on uuel hooajal MK-sarja oodatud või mitte.

Venelased ja valgevenelased võistlevad eesoleval hooajal koos kuuel etapil, mille eesmärk on asendada MK-sarja. Võisteldakse nii rullsuuskadel – nendega on kavas kaks etappi – kui ka lumel. Lisaks individuaalvõistlustele on kavas segateated. Paremad sportlased teenivad ka auhinnaraha.

Valgevene alaliidu pealik Andrian Tsibulski märkis Matš TV-le, et nad võtavad sarjast hea meelega osa, sest neil endil pole täiskasvanutele eraldi võistlusi, kuna Valgevenes keskendutakse noortevõistlustele.

Nii venelastel kui ka valgevenelastel on maailma tippu kuuluvaid laskesuusatajaid. Valgevenelane Anton Smolski võitis meeste individuaaldistantsil tänavu Pekingi olümpialt hõbeda, venelased teenisid talimängudelt ühe hõbeda ja kolm pronksi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles