Venemaa ja Valgevene sportlased tahavad Kasahstani abil rahvusvahelisele areenile naasta

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Näiteks on tennisist Jelena Rõbakina sündinud Moskvas, aga esindab Kasahstani. Ta on maailma 16. reket.
Näiteks on tennisist Jelena Rõbakina sündinud Moskvas, aga esindab Kasahstani. Ta on maailma 16. reket. Foto: Ronald Wittek/Epa/SCANPIX

Sissetung Ukrainasse on paljud Venemaa ja Valgevene sportlased rahvusvaheliselt areenilt teadmata ajaks eemaldanud. Aga võistelda tahaks ju ikka, mistõttu soovivad osad atleedid kodakondsust vahetada.

Kasahstani Spordi- ja Kultuuriministeeriumi spordikomisjoni pealik Samat Jergalijev ütles väljaandele Zakon, et mõistagi ei rahulda nad igat sooviavaldust. «Meil on teatud eesmärgid,» sõnas ta.

Jergalijev tõi näiteks, et Kasahstanis on mõned heal järjel alad, nagu näiteks poks ja maadlus, kus ei tule leegionärid kõne alla, sest kohalike enda tase on piisavalt hea. Ent alade puhul, kus kasahhid pole nii head, ei näe spordiboss välisjõus probleemi. «Tahame neid alasid arendada,» viitas ta, et leegionäride abil saavad kohalikud sportlased kvalitseetsemalt treenida.

Komisjoni pealik ütles lõpetuseks, et nende ridadesse ihkavate venelaste ja valgevenelaste seas pole ühtegi sportlast, kes võitnuks medaleid olümpialt, MMilt või kes oleks end rahvusvahelisel areenil juba tõestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles