PM BARCELONAS ⟩ Asmer: Vipsist sai meie kõige vägevam vormelimees

Christopher Krutto
Copy
Viimati pääses Jüri Vips F1-auto rooli möödunud hooaja järgsel testil. Nüüd saab ta esmakordselt näidata oma oskusi võistlusnädalavahetuse käigus.
Viimati pääses Jüri Vips F1-auto rooli möödunud hooaja järgsel testil. Nüüd saab ta esmakordselt näidata oma oskusi võistlusnädalavahetuse käigus. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Reedel tehakse Eesti autospordi ajalugu, kui esimese eestlasena saab Barcelonas võistlusnädalavahetusel Red Bulli F1-autoga rajale nende akadeemiasse kuuluv Jüri Vips (21), kellele «laenab» oma vormelit Sergio Perez. Tõsi, oma rolli mängis selles ka F1-sarjas tänavuse hooaja eel vastu võetud reeglimuudatus.

Nimelt otsustasid F1-sarja juhid tänavuse hooaja eel, et noorsõitjatele soovitakse anda rohkem võimalusi enda näitamiseks. Seetõttu peavad meeskonnad vähemalt kahel etapil laskma esimesel vabatreeningul vormeli rooli nn noorsõitjad. Vips tuleb rajale esimeses vabatreeningus, mis vältab tunni ja algab Eesti aja järgi kell 15.

Nende alla kuuluvad piloodid, kellel on olemas F1-sarja superlitsents, kuid kes ei ole sõitnud karjääri jooksul rohkem kui kahel vormel 1 etapil. Vips sai teadupärast endale tunamullu superlitsentsi kätte, kuid oma võimalust kuningliku võidusõidusarja võistlusnädalavahetusel rooli pääseda on ta pidanud kannatlikult ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles