Barcelona ja Jasikevičius ei suutnud Euroliiga needust murda

Copy
Nikola Mirotic (palliga) tegi küll ilusa mängu, aga Barcelonat see kaotusest ei päästnud.
Nikola Mirotic (palliga) tegi küll ilusa mängu, aga Barcelonat see kaotusest ei päästnud. Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC/AFP/Scanpix

Korvpalli Euroliigas pääses teisena finaali Madridi Real, kes alistas igirivaali FC Barcelona 86:83. Seega jätkub põhiturniiri võitja needus, sest ükski esimese asetusega klubi pole kroonitud Vana Maailma tugevaima klubisarja meistriks.

Sealjuures on märkimisväärne, et kolmandal veerandajal oli kohtumine selgelt Šarunas Jasikevičiuse hoolealuste käes, kui nad juhtisid 47:34. Barcelona eduseisult 54:43 tegi Real aga tervelt 19:2 spurdi, mis viis nad ette 62:56.

Lahing jätkus tasavägiselt ning kaks ja pool minutit enne lõppu näitas tabloo 75:75. Reali üheks veduriks kerkinud prantslane Fabien Causeur tõi aga viis punkti järjest, tabades kaugviske ja realiseerides pärast enda tehtud vaheltlõiget kiirrünnaku.

Ent mõistagi ei lehvitanud Barcelona valget lippu. Reali 82:79 eduseisul, mil mängida oli 21,2 sekundit, tabas Alex Abrines kiire kahepunktiviske ning Barcelona hakkas Reali meeste vastu vigu raiuma. Vabavisetel näidati aga üsna külma närvi ja kuigi Dante Exum vähendas seitse sekundit enne lõppu vahe vaid ühele silmale ja Reali Sergio Llull eksis ühel vabaviskel, võttis suurepäraselt mänginud Guerschon Yabusele hispaanlase möödaviskest ründelaua.

Prantslane tabas teise vabaviske, mis jättis Barcelonale võimaluse kaugviskega kohtumine lisaajale viia, kuid nende suurima staari Nikola Mirotici üritus oma väljakupoolelt korvi ei ohustanud.

Olgu öeldud, et Reali tabas kohtumise alguses üpris suur tagasilöök, sest esimese 52 sekundiga langes jalavigastusega välja tagamees, neid neil niigi väga palju pole, Nigel Williams-Goss.

Üleplatsimehena tõi hiljuti Euroliiga kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Mirotic kaotajatele 26 punkti ja 12 lauapalli. Reali särgis said 18 silma kirja nii Causeur kui ka Yabusele. Viimase arvele kanti ka kaheksa lauapalli.

Esimesena pääses finaali tiitlikaitsja Istanbuli Anadolu Efes, kes alistas tänu Vasilije Micici viimase sekundi kaugviskele 77:74 Piraeuse Olympiacose. Finaal ja kolmanda koha mäng peetakse laupäeval, algusajad on vastavalt kell 20 ja 17.

Tagasi üles