FOTO ⟩ Volkswageni põrguline, mille nägemine teeb rallisõbra nii kurvaks kui ka rõõmsaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastien Ogier ja Volkswagen Polo valitsesid täielikult rallimaailma.
Sebastien Ogier ja Volkswagen Polo valitsesid täielikult rallimaailma. Foto: Roni Rekomaa/AP/Scanpix

Volkswagen Polo R WRC valitses rallimaailma aastatel 2013-2016 täielikult ning võinuks seda korrata ka järgmistel aastatel. Veidike ootamatult loobuti WRC-sarjas osalemisest ning rallisõpradel jäi nägemata nende eelmise generatsiooni rallimasin.

Volkswageni naasmine ralliradadele oli üliedukas. Nad võitsid MM-sarjas koguni 43 rallit 53-st võimalikust ning lisasid sellele veel 37 poodiumikohta. Nende esisõitja Sebastien Ogier võitis aastatel 2013-2016 neli järjestikulist MM-tiitlit. Mõistagi kuulusid Saksamaa autotootjale ka meeskondlikud MM-tiitlid.

Seejuures oli Volkswagen 2016. aastal arendamas ka järgmise generatsiooni masinat. Ametliku nimega Volkswagen Polo GTI WRC-d oli sarnaselt eelmisele mudelile arendamas soomlane Marcus Grönholm.

Ühtäkki aga loobus Volkswagen autoralli MM-sarjas osalemast ning rallimaailmal jäigi nägemata nende Polo GTI WRC-auto. Mõistagi teeb see kurvaks, kuna selle masina potentsiaal jäigi nägemata, ent viis aastat hiljem saavad rallisõbrad rõõmustada, kuna ilmusid pildid õigetes värvides Polo GTI-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles