Pirelli bossi kaitsekõne: Türgis läksid Michelini rehvid samamoodi katki

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Portugali ralli on Pirelli rehvidele paras katsumus.
Portugali ralli on Pirelli rehvidele paras katsumus. Foto: Twitter/@officialWRC

Pirelli rehvid on taas kõvasti kriitikat saanud, sest Portugali MM-rallil kipuvad need järjepanu katki minema.

Eriti valusalt läks eile Toyota sõitjal Sebastien Ogier’l, kellel purunes kaks rehvi ning seetõttu tuli tal rallipäev katkestada. Pärast esimest rehvipurunemist teatas Ogier sarkastiliselt: «Tingimused on karmid ja meil on Pirelli rehvid – milline suurepärane kombinatsioon.»

Ent Ogier polnud sugugi ainus, kes rehvidraamat koges. Kahel järjestikusel katsel purunes rehv ka Ott Tänakul, samuti läks rehv katki Craig Breenil, Adrien Fourmaux’l ja Gus Greensmithil. Viimasel purunes rehv publikukatsel. «Kuidas kurat on võimalik publikukatsel rehv lõhkuda?» ei saanud ta aru.

Pirelli ralliosakonna juht Terenzio Testoni ütles Iltalehtile, et probleemid tekkisid kiiruskatsete teisel läbimisel. «Hommikul oli kõik korras, aga pärastlõunal olid tingimused teised. Olin üllatunud, et tingimused nii karmid olid,» ütles ta.

«Üks sõitjatest lausus, et tingimused on siin sama karmid nagu Türgis. Seal sõideti teiste rehvidega, mis läksid samuti katki. Ent nagu ma ütlesin, tingimused on karmid,» jätkas Testoni.

Türgi MM-ralli sõideti vahemikus 2018 – 2020 Marmarise ümbruses. Toona taris WRC-sarjale rehve Michelin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles