Kas Wimbledoni tenniseturniiri auhinnafond väheneb drastiliselt?

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Wimbledoni tenniseturniir.
Wimbledoni tenniseturniir. Foto: PAUL CHILDS

ATP, WTA ja ITF otsustasid eile, et Wimbledoni tenniseturniiril edetabelipunkte ei jagata. See võib tähendada, et väheneb ka turniiri auhinnafond.

Tenniseorganisatsioonid otsustasid Wimbledonis edetabelipunkte mitte jagada, sest Londonis peetavale turniirile ei lubata Venemaa ja Valgevene mängijaid. APT, WTA ja ITFi hinnangul on see rahvuspõhine diskrimineerimine.

Ukraina tennisist Marta Kostjuk spekuleeris, et selline otsus võib vähendada auhinnafondi koguni 50 protsenti, sest võistlusturniiri asemel on nüüdsest tegu näidisturniiriga.

Teine ukrainlanna Lesia Tsurenko ütles, et kui nii peakski minema, siis võiks mängijate rahulolematus kasvada. «Selline otsus diskrimineerib hoopis ukrainlasi. Kõik teised tennisistid peavad nüüd otsuse pärast kannatama. Vaatame, kas auhinnaraha tõesti vähendatakse. Kui nii läheb, siis loodan, et mängijate rahulolematus otsuse suhtes kasvab,» ütles ta.

2021. aasta turniiril oli auhinnafondiks 35 miljonit naela ehk 41 miljonit eurot. Tänavuse turniiri auhinnafondi pole veel avaldatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles