Istanbuli Anadolu Efes kaitses Euroliiga tiitlit

Toimetas Ville Arike
Copy
Istanbuli Anadolu Efese liidri Vasilije Micici võidurõõm.
Istanbuli Anadolu Efese liidri Vasilije Micici võidurõõm. Foto: Darko Vojinovic/AP Photo/Scanpix

Korvpalli Euroliiga võitis teist aastat järjest Istanbuli Anadolu Efes, kes finaalis alistas Madridi Reali 58:57. Otsustavaks sai Efese suutlikkus jätta Real viimasel poolel minutil rünnakuvõimaluseta.

Madridi meeskonna tagamees Sergio Llull tabas 44 sekundit enne lõppu korvi alt seisuks 57:58. Real tegi Efese rünnakul vea 28, seejärel 17 sekundit enne lõppu. Et vigadelimiit polnud täis, siis vabaviskeid ei järgnenud. Efes kasutas viimasegi rünnakuaja ära ja mängis Shane Larkini kolmepunktiviskele. See küll ei tabanud, kuid järgnenud lauavõitlusega tiksusid sekundid täis ja lõpusireen kõlaski.

Mängu alustas paremini Real, kes võitis poolaja 34:29. Kolmanda veerandi keskel pääseti ette 40:31, kuid siis jäi Madridi kuningliku klubi rünnakumasin täiesti seisma. Efes tuli järele ning pääses viimase veerandaja alguses ise ette. Türgi klubi suutis saadud initsiatiivi hoida lõpuni, ehkki kolmest punktist suuremat eduseisu ei saadud kordagi.

Real viskas teisel poolajal ainult 23 punkti, sealhulgas kolmandal veerandajal 8.

Võitjate resultatiivseim oli traditsiooniliselt Vasilije Micic (23 punkti), kuid väga kõva abi sai ta sakslasest tsentrilt Tibor Pleissilt (19 p, 7 lp). Micic kuulutati ka Final Fouri väärtuslikemaks mängijaks. Realil jõudis kahekohalise punktisummani ainult Walter Tavares, kes tegi kaksikduubli (14 p, 11 lp).

Kolmanda koha mängus alistas Barcelona Piraeuse Olympiacose 84:74 (Mirotic 19, Sanli 16 - Vezenkov 20, Sloukas 14).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles