PM PARIISIS Kanepile kaotanud Muguruza: olin teises setis kõhklev ja Kaia kasutas seda ära

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Garbine Muguruza.
Garbine Muguruza. Foto: PASCAL ROSSIGNOL

Prantsusmaa lahtiste avaringis Kaia Kanepile alla vandunud Garbine Muguruza leidis pärast kohtumist, et teises setis tekkinud kõhklus oli see, mis võimaldas eestlannal tagasi mängu tulla ja see lõpuks enda kasuks kallutada. 

«Ma alustasin kohtumist hästi ning kuigi olin esimesed paar geimi väga närvis, siis suutsin need ikkagi ümber pöörata ja avaseti võita. Olin domineeriv. Teises setis oli aga hetk, kus kõhklesin mängu lõpetamisel. Kaia on aga väga kogenud vastane ning ta tõstis oma taset ja viis asja kolmandasse setti. See oli juba väga kõrgetasemeline ja võinuks kalduda mõlemat pidi,» sõnas hispaanlanna mängujärgselt pressikonverentsil.

Kui temalt küsiti, mis oli täna Kanepi võidu võtmeks, kostis Muguruza, et serv. «Ta servis väga hästi. See oli ilmselgelt täna tema suurim tugevus.»

Mullu esmalt Dubais oma karjääri kolmanda WTA 1000 taseme turniiri võitnud ning seejärel hooajale Guadalajaras toimunud aastalõputurniiril kuldse punkti pannud Muguruza jaoks on tänavune aasta olnud praktiliselt eelmise vastand.

Enamasti on ta turniiridel piirdunud ühe-kahe mänguga ning selles kontekstis ei saa Prantsusmaa lahtistelt Kanepilt saadud kaotust pidada ülemäära šokeerivaks. Ent miks hispaanlannal tänavu asjad nii hästi ei suru?

«Edu üle kandmine ongi väga raske, sest tennisemaailmas puuduvad garantiid. See, et sul ühe aasta hästi lõpetasid ei tähenda, et järgmist kohe samal tasemel jätkad. Sul tuleb näha vaeva ja lihtsalt edasi võidelda. 

Mul on olnud tänavu palju matše, kus kontrollin mängu käiku, kuid ei suuda kohtumist ära lõpetada. Siis läheb mul raskeks ja lõpuks mäletavad kõik ainult võitjat. Aga mul tuleb jätkuvalt vaeva näha, trenni teha ja enda enesekindlust otsida, sest ühel hetkel hakkavad need võidud, mis hetkel käest libisevad, taas tulema,» lõpetas endine maailma esireket optimistlikul toonil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles