Žalgiris karistab mängijaid, kes jäid pärast ajaloolist krahhi ööklubis fännidele vahele

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tai Webster oli üks mitmest mängijast, kes kaotuse järel ööklubi külastas.
Tai Webster oli üks mitmest mängijast, kes kaotuse järel ööklubi külastas. Foto: Teodoras Biliunas/Scanpix

Kaunase Žalgirise kevad kujunes koduses Leedu kõrgliigas ajalooliselt nigelaks. Hooaeg pole veel läbi, ent tiimi olukord paistab parajalt pingeline.

Euroliigas viimaseks jäänud Žalgirisel läks kodusel tandril raskeks kohe play-off'i alguses. Kolme võiduni peetavas veerandfinaalseerias pääseti Klaipeda Neptunase vastu üle noatera viimase mänguga edasi. Kusjuures varasemalt poldud selles faasis veel kordagi kaotatud.

Poolfinaalis tuli aga sein ette. Žalgiris võitis küll Panevežyse Lietkabelise vastu avamängu napilt 71:70, ent kaotas kolm järgmist. 30-aastase Leedu liiga ajaloo jooksul polnud nad veel finaalist välja jäänud. 

Kolmapäeval alustatakse pronksiseeriat Šiualiai vastu. Veidi saab tõmmata paralleele Kalev/Cramoga, kes samuti üle väga pika aja kodustel meistrivõistlustel finaali ei jõudnud.

Pärast laupäevast kaotust sattusid mõned Žalgirise mehed aga pahandustesse. Nad jäid ööklubis n-ö vahele tiimi fännidele, kes sotsiaalmeedias peovideoid jagasid. Peategelaseks oli Uus-Meremaa pallur Tai Webster.

«Avaldame kahetsust, et iseseisva Leedu meie kõige raskemal hooajal ei vasta mõne võistkonna liikme käitumine klubi väärtustele ja seisusele,» seisab Žalgirie ametlikus avalduses. 

«Klubi ei tolereeri sellist käitumist. Enamik naasis Panevežyse mängu järel koju, aga osad mehed käitusid klubi väärtustele vastu. Trahvime neid vastavalt tiimi reeglitele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles