BLOGI Avaveerandi 10:28 kaotanud Pärnu läks finaalseeriat 2:0 juhtima (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy

Korvpalli Eesti meistrivõistluste finaalseeria teises kohtumises läksid vastamisi Tartu Ülikool Maks ja Moorits ning avamängu 93:88 võitnud Pärnu Sadam. Suvepealinlased võitsid dramaatilise mängu 69:68 ning nad on tiitlist ühe võidu kaugusel.

Enne mängu:

Kui sa oled olukorras, kus juhid vahepeal 22 punktiga (53:31), kuid vastane jõuab pikkamööda viigini (76:76) ja mängida jääb seitse pikka minutit, on murdumine kerge tulema. Ent Pärnu korvpalluritega seda avalahingus ei juhtunud. Hoopis nemad suutsid uuesti väikese vahe niimoodi sisse teha, et lõpusekundid enam põnevaks ei läinudki.

Pärnakad pidid selle mängu, nagu öeldakse, kaks korda võitma. Mis aitas seda teha?

Esmalt selle mängu liidrite kindel tegutsemine. Juba esimesel poolajal hoogu sattunud lätlasest snaiper Andris Misters eksis küll kolmandal veerandajal mõnel viskel, aga kui häda kõige suurem oli (seis viigis), siis tabas taas kaugelt ülitähtsa viske. Seejärel saadi kaitse mõnel korral pidama ning järgmiste punktide eest hoolitses korvi all mehiselt võidelnud Ivo Van Tamm. Nad kahekesi tegid ligi kuue minuti jooksul 12:5 spurdi ning Tartu sellest enam toibuda ei suutnud.

Braxton Huggins oli Tartu järele vedanud, aga otsustavatel minutitel suudeti teda piisavalt takistada. Vahepeal viskas ta kolmese ässaks. Lõpu eel tuli tema kolmesest veel seis 88:91, aga enamat külalised ei suutnud. Huggins viskas lõpuks 24 ja Emmanuel Wembi 23 punkti.

Misters ja Tamm olid vastavalt 20 ja 17 punktiga Pärnu resultatiivseimad. Hästi tegutses ka mängujuhi kohal tavapärasest palju rohkem minuteid mängima pidanud Siim-Markus Post, kes enamiku mängust tüüris omade rünnakuid hästi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles