Boston Celtics viigistas NBA Idakonverentsi finaalseeria

Toimetas Ville Arike
Copy
Boston Celticsi liidrit Jayson Tatumit püüab takistada Miami Heati tsenter Bam Adebayo.
Boston Celticsi liidrit Jayson Tatumit püüab takistada Miami Heati tsenter Bam Adebayo. Foto: Paul Rutherford/USA TODAY Sports/Scanpix

Kui korvpalliliiga NBA Läänekonverentsi finaal kulgeb ühepoolselt, siis idas on asjad põnevad. Boston Celtics alistas neljandas mängus Miami Heati 102:82 ja viigistas seeria üldseisu 2:2-le.

Celtics tegi kõik selgeks juba mängu alguses, tõtates ette 26:4, juhtides pärast esimest veerandaega 29:11 ning poolajaks 57:33. Heati esimesest 16 viskest tabas vaid üks.

Celticsit vedas Jayson Tatum 31 punkti, 8 lauapalli ja 5 korvisööduga. Tema väljakul olles jäi kodumeeskond 37 punktiga plussi. Tänavuses play-off'is on Celtics pärast kaotust järgmise mängu alati võitnud. Seerias Heatiga on seda juhtunud kahel, kokku aga viiel korral. Peatreener Ime Udoka rõhutas, et ükskõik, kas võidad või kaotad, järgmisele mängule tuleb alati minna ühesuguse energiaga. Seeriad kestavad nelja võiduni ning ühest tagasilöögist ei tohi lasta end muserdada.

Heati põhimeestest ei visanud mitte keegi (!) isegi kümmet punkti. 23 silmaga oli resultatiivseim Victor Oladipo.

Viies mäng peetakse ööl vastu neljapäeva Miamis.

Läänekonverentsi finaalis juhib Golden State Warriors Dallas Mavericksi vastu 3:0 ning evib võimalust ööl vastu homset seeria lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles