BLOGI ⟩ Kanepi sammus Prantsusmaa lahtistel kolmandasse ringi

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

Kaia Kanepi (WTA 46.) alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste teises ringis brasiillanna Beatriz Haddad Maia (WTA 48.) 6:4, 6:4.

Kanepi jaoks algas kohtumine veidi närvesöövalt, sest juba teises geimis tuli tal tegeleda kahe murdepalli päästmisega. See aga õnnestus ning järgmises geimis pääses eestlanna, tänu vastaste topeltvigadele juba omakorda murdega peale. 

Neljandas geimis oli Haddad Maial kasutada veel kaks murdepalli, kuid neid ta ära kasutada ei suutnud ning nõnda purjetaski Kanepi 6:4 setivõiduni. 

Teises setis näitasid mõlemad naised oma pallingul võimu, kuniks 3:3 seisul oli Kanepi see, kes initsiatiivi haaras. Kaks esimest murdepalli õnnestus Haddad Maial küll pareerida, kuid kolmandat enam mitte. Kanepi oli taas murdega peal. 

Alles jäänud geimides ei õnnestunud brasiillannal enam mängu pööret tuua ning Kanepi sammus 6:4, 6:4 võiduga kolmandasse ringi, kus teda ootab ees maailma 23. reket, ameeriklanna Coco Gauff.

Enne kohtumist:

Kanepi ja 25-aastase brasiillanna kohtumine on kavas 13. väljaku teise matšina. Enne neid lähevad meeste kohtumises vastamisi boliivlane Hugo Delliel ja venelane Karen Hatšanov.

Kanepi alistas Prantsusmaa lahtiste avaringis endise maailma esireketi Garbine Muguruza (WTA 10.) 2:6, 6:3, 6:4. Haddad Maia oli 6:3, 1:6, 6:2 parem hispaanlannast Cristina Bucsast (WTA 134.).

Kuigi omavahel valgepallurid varem kohtunud pole, siis kerge ettekujutus on mõlemal siiski teineteisest olemas. Nimelt tegid nad üks päev Prantsusmaa lahtistel trenni. «Ta on vasakukäeline ning trennis lõi kõvasti ja servis hästi,» oli Kanepi esmamulje vastasest, keda seostatakse tenniseringkondades enim ühe dopingusaagaga. 

Nimelt leiti Haddad Maia 2019. aastal antud uriiniproovist kahe erineva steroidi jälgi ning talle määrati ka esialgne võistluskeeld. Püsivaks see aga ei muutunud, sest brasiillannal õnnestus rahvusvahelisele tenniseliidule (ITF) tõestada, et ta tarbis neid kogemata, läbi saastunud toidulisandite.

Päris puhtaks Haddad Maia siiski ei jäänud ning hooletu käitumise tõttu tuli tal kümme kuud tenniseväljakutelt ikkagi eemal olla. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles