Dallas sai sihiku paika ja kaitse tööle ning pääses barankast

Toimetas Ville Arike
Copy
Luka Doncic (paremal) ja Dallas mängisid Stephen Curry ja Golden State'i üle.
Luka Doncic (paremal) ja Dallas mängisid Stephen Curry ja Golden State'i üle. Foto: Kevin Jairaj/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA Läänekonverentsi finaal läheb edasi, sest Dallas Mavericks alistas kodusaalis Golden State Warriorsi 119:109 ja vähendas seeria kaotusseisu 1:3-le.

Mavericks tegi mängu ära kolme esimese veerandajaga, mille järel juhiti koguni 99:70. Sarnaselt eelmiste mängudega, kus Dallase klubil oli selg vastu seina (eelmises ringis Phoenix Sunsiga – kuues kohtumine võideti 113:86 ja seitsmes 123:90), saadi ise paika nii sihik kui ka kaitsetöö.

Warriors jõudis kolm minutit enne lõppu veel seisuni 102:110, kuid ei enamat. Luka Doncicit (30 p, 14 lp, 9 rs) toetasid kaaslased hästi: Dorian Finney-Smith kogus 23, Reggie Bullock 18, Jalen Brunson 15 punkti. Võitjate 43 kolmesest tabas 20, kaotajate 28st vaid 10. Warriorsi liider Stephen Curry tõi 20 punkti. Ta sooritas ainult viis kaugviset, Klay Thompson kuus (mõlemad tabasid neist kaks).

NBA ajaloos on enne käesolevat seeriat 146 korral pääsenud üks meeskond 3:0 juhtima ning tagaajaja pole mitte kunagi veel seeriat võitnud. Kolmel korral on jõutud viigini, kuid siis kaotatud otsustav, seitsmes mäng.

Praegugi on kõik trumbid Warriorsi käes, kes peab järgmise mängu kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles