Tippjalgpallur: ma ei tea, kas automaat käes oleksin Ukrainale vajalik

Toimetas Ville Arike
Copy
Oleksandr Zintšenko sidus Inglismaa meistritiitli tähistamisel Ukraina lipu võidukarika ümber.
Oleksandr Zintšenko sidus Inglismaa meistritiitli tähistamisel Ukraina lipu võidukarika ümber. Foto: OLI SCARFF/AFP/Scanpix

Mõne päeva eest Manchester City meeskonnaga Inglismaa jalgpallimeistriks kroonitud ukrainlane Oleksandr Zintšenko rääkis kodumaa meediale, mil moel tema oma Ukrainale kasuks olemise missiooni tunnetab.

«Milline on minu missioon, milline minu jalgpalliväline elu Manchesteris? Sellele küsimusele vastas väga hästi Andri Ševtšenko (endine Ukraina tippmängija ja endine koondise peatreener – toim). Olen elus hoidnud automaati käes üks-kaks korda. Ma ei tea, kas automaat käes oleksin oma riigile vajalik. Tunnen, et minu missiooniks on rääkimine oma auditooriumiga, kes mul on Instagramis,» ütles Zintšenko telesaates «Snidanok z 1+1».

Ta lisas: «Pean rääkima tervele maailmale, näitama ja esile tooma kõike, mis Ukrainas toimub. Olen väga uhke, et olen ukrainlane. Kui hoian Ukraina lippu käes või tõmban selle ümber õlgade, annab see unustamatuid emotsioone. Seda peavad tegema kõik ukrainlased, kes asuvad maailma ükskõik millises nurgas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles