Ukraina tennisist kritiseeris teravalt Nadali ja Djokovici

Toimetas Ville Arike
Copy
Marta Kostjuk mängis märtsis Miamis Ukraina lipu värvides.
Marta Kostjuk mängis märtsis Miamis Ukraina lipu värvides. Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports/Scanpix

Ukraina paremaid tennisiste Marta Kostjuk kritiseeris Pariisis antud pressikonverentsil teravalt naiste profiorganisatsiooni WTA, samuti mitut teist mängijat.

Tüliõunaks on viimasel ajal kujunenud, nagu ikka Wimbledoni turniir, mille korraldajad ei luba mängima Venemaa ja Valgevene mängijaid ning millele vastuseks WTA ja meeste organisatsioon ATP teatasid, et ei jaga selle võistluse eest edetabelipunkte. Kostjuk ei mõista, kuidas jättis WTA ukrainlaste seisukoha uurimata.

«80-85 protsendil mängijatest pole WTA otsuse suhtes seisukohta. See on täiesti nõme. Ma ei suuda uskuda, et WTA langetas niisuguse otsuse. Minu arvamust ei küsinud keegi. Ukraina mängijaid nagu polekski olemas. Tunnetan üha rohkem olukorra lootusetust. Olen ainult 19-aastane, mida saan öelda?

Tahan, et teised mängijad toetaksid meid, mõistaksid olukorda. Aga vaadake ainult, mida rääkisid Nadal ja Djokovic. Kuidas saaksime profituuri tuge, kui kõige paremad mängijad räägivad niisuguseid asju (toetavad ATP ja WTA otsust - toim)?» vahendas Kostjuki mõtteid agentuur Reuters.

Noor ukrainlanna imestas sellegi üle, et mängijate nõukogusse kuulub valgevenelanna Viktoria Azarenka, kes saab öelda sõna sekka, kuidas WTA peaks Wimbledoni suhtes talitama. Azarenka teatavasti ei saa Wimbledonis mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles