Venemaa poksitäht pandi valiku ette: kas hülgad Venemaa lipu või jääd rahast ilma

Christopher Krutto
Copy
Dmitri Bivol.
Dmitri Bivol. Foto: John Locher/AP/Scanpix

Mai esimeses pooles USAs Las Vegases peetud profipoksi kergraskekaalu tiitlimatšis Canelo Alvareze vastu WBA meistrivööd kaitsnud venelane Dmitri Bivol loobus Vene lipu esindamisest. Nüüd seletas tema treener, et sportlasel ei olnudki teist valikut.

Nimelt sattus Alvareze ja Bivoli duell ohtu, kui Venemaa tungis 24. veebruaril Ukrainasse. Pärast seda määrati Venemaa poksijatele ranged piirangud ning seetõttu tutvustati teda matši eel hoopis kui poksijana Californiast. Lisaks võtiles ta Kõrgõstani, mitte Venemaa lipu all.

«Fakt, et Dmitri tuleb areenile ilma Venemaa liputa, pandi juba enne võitlust paika. Meid ähvardati sanktsioonide ja kõige muuga. Üldiselt on Venemaa poksijatel USAs võitlemine keelatud, kuid kahe inimese puhul – [Artur] Beterbievi ja Dmitri [Bivol] – tehti erand, sest nad on maailmameistrid,» seletas Bivoli treener Gennadi Mašjanov fightnews.info-le.

Tema sõnul ei tohtinud kasutada ei Venemaa lippu ega ühtegi riigiga seotud sümbolit, sest vastasel juhul oleks seda loetud provokatsioonina ning matš oleks kas ära jäetud või Bivolile oleks määratud kopsakad trahvid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles