Mourinho võitis AS Romaga karjääri viienda eurosarja tiitli

Postimees Sport
Copy
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: LISI NIESNER/AP/Scanpix

Kolmapäeval toimus Albaanias Tiranas Konverentsiliiga finaal, kus Jose Mourinho juhendatav AS Roma alistas 1:0 Feyenoordi ja võitis tugevuselt kolmanda eurosarja. Tunnustatud treener on nüüd võitnud kõik viis eurosarja finaali, kuhu ta on oma juhendatavad klubid aastate jooksul tüürinud.

Konverentsiliiga finaali ainsa värava lõi 32. minutil Roma poolkaitsja Nicolo Zaniolo. Mourinho puhkes pärast karikavõitu nutma, ühtlasi oli tegemist Roma esimese suurema eurosarja tiitliga.

Kuna tegemist oli esimese Konvererentsiliiga finaaliga, siis tegi Mourinho veel kord ajalugu, sest temast sai esimene treener, kes võitnud kõik kolm eurosarja. Varasemalt on ta võitnud kahel korral Meistrite liiga ja korra Euroopa liiga ning selle eelkäija UEFA karika.

Mourinho võidukas teekond eurosarjades sai alguse 2003. aastal, kui ta tüüris UEFA karikavõiduni Porto. Aasta hiljem võitis ta Portugali suurklubiga Meistrite liiga. 2010. aastal aitas ta Meistrite liiga võiduni Milano Interi. 2017. aastal võitis ta Manchester Unitediga Euroopa liiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles