Kriisa ülikooliga liitub teinegi eestlane, keda nimetatakse Euroopa kõige lootustandvamaks talendiks

Karl Mihkel Eller
Copy
Henri Veesaar.
Henri Veesaar. Foto: Raul Mee

Henri Veesaar mängib uuel hooajal Ameerika üliõpilasliigas NCAA ning liitub Arizona Wildcatsiga, kus teda ootab juba ees Kerr Kriisa.

Veesaar ütles intervjuus ESPNile, et kuna ta pole Wildcatsis ainus välismaalane, siis aitab see tal paremini sulanduda. «See aitab tiimi mahtuda, et ma pole ainuke välismaalane. Mängustiil on erinev, sest nad on harjunud, et nende seas on mängijaid erinevatest maailmajagudest. Ma arvan, et neil on kena segu erinevatest (korvpalli)kultuuridest,» ütles 211 cm pikk eestlane.

Veesaar ütles, et saabub ülikoolilinnakusse augustis pärast seda, kui ta on esindanud Eesti koondist MM-valiksarja mängudes.

18-aastast Veesaart peetakse vaieldamatult kõige lootustandvamaks Euroopa mängijaks, kes järgmisel hooajal NCAAga liitub, kirjutas ESPN. Artiklis tuuakse välja, et Veesaar pääses 15-aastaselt Eesti koondisesse U16 EMil ning suutis pärast seda sõlmida lepingu Euroopa tippklubi Madridi Reali juunioride programmiga.

Veesaar on viimase kolme aasta jooksul stabiilselt edenenud, võites 2021. aastal maineka Euroliiga noorteturniiri ja teenides 17-aastasena kutse Eesti täiskasvanute koondiseese, ühtlasi sai temast läbi aegade noorim mänguminuteid teeninud Eesti mängija MM-valiksarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles