Maailmameister ja olümpiahõbe vandus 50-aastaselt vähile alla

Karl Mihkel Eller
Copy
Thomas Ulsrud 2019. aastal Euroopa meistrivõistlustel.
Thomas Ulsrud 2019. aastal Euroopa meistrivõistlustel. Foto: MATHILDA AHLBERG via www.imago-images.de/Scanpix

Kurlingu legend Thomas Ulsrud suri pärast pooleteise aasta pikkust heitlust vähiga, teatas Norra ajaleht VG. 50-aastane Ulsrud oli 2014. aasta maailmameister ja 2010. aasta Vancouveri olümpiahõbe ning tema raskest haigusest teadsid vaid kõige lähedasemad.

Ulsrudi surma kinnitas tema naine Elin Grødal, kes tunnistas, et tema abikaasa lootis raske haiguse seljatada, kuid kahjuks see ei õnnestunud. Ulsrud käis keemiaravisessioonil 26 korda. Vähk avastati tal alles poolteist aastat tagasi rutiinse tervisekontrolli käigus.

«Ta oli täiesti ainulaadne. Ta oli alati optimistlik ja rõõmus. Ta hoolis teistest inimestest ja soovis kõigile parimat. Õhtusöök oli alati valmis, kui ma töölt koju tulin, välja arvatud juhul, kui ta oli võistlemas,» ütles Grødal VG-le. Ulsrud suri kodus, ta ei soovinud haiglasse minna, lisas Grødal.

Norralase surmast on šokis kogu kurlingumaailm. «See on karm. Thomas Ulsrud oli parim mees. Teda jäädakse igatsema,» kirjutas 2010. aastal Vancouveris Kanada kurlingukoondise olümpiakullani tüürinud Ben Hebert Twitteris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles