BLOGI ⟩ Kanepil tuli põlvkondade lahingus tunnistada 18-aastase ameeriklanna paremust

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/Scanpix

Tennise Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 46.) kaotas Prantsusmaa lahtiste kolmandas ringis endast poole nooremale Coco Gauffile (WTA 23.) 3:6, 4:6.

36-aastase Kanepi jaoks algas kohtumine praktiliselt parimal võimalikul moel: tal õnnestus kohe esimeses geimis vastase palling murda. Tõsi, see ei tulnud kergelt, sest eestlannal suutis seda alles neljanda murdepalliga. 

18-aastane ameeriklanna ei lasknud sellest aga ennast häirida ning murdis kohe järgmises geimis vastu. Samamoodi kallutas Gauff enda kasuks ka kaks järgmist eestlanna servigeimi ning kuigi Kanepil õnnestus 1:5 seisult veel korra vastu murda, oli see ainult paratamatu edasi lükkamine. Gauff võitis 40 minutit kestnud avageimi 6:3. 

Gauff - Kanepi avaseti statistika
Gauff - Kanepi avaseti statistika Foto: Kuvatõmmis

Teine sett algas eestlanna paraku aga mustades toonides: ta kaotas kohe oma pallingu. Neljandas geimis õnnestus Kanepil küll vastu murda, kuid enda servil tuli tal jätkuvalt tegeleda murdepallide päästmisega. 

Viiendas geimis tal see veel õnnestus, kuid seitsmendas enam mitte ning Gauff pääses taas murdega (4:3) ette. Alles jäänud servgeimides oli ameeriklanna kindel ning edenes 6:3, 6:4 võiduga Prantsusmaa lahtistel järgmisesse ringi, kus talle tuleb vastu belglanna Elise Mertens (WTA 32.) 

Gauff - Kanepi kohtumise statistika.
Gauff - Kanepi kohtumise statistika. Foto: Kuvatõmmis

Enne kohtumist:

Mängupäev algab Eesti aja järgi kell 12 ning esimesena astuvad lahingusse ameeriklanna Amanda Anisimova (WTA 28.) ja tšehhitar Karolina Muchová (WTA 81.). Nende järel lähevadki väljakule Kanepi ja Gauff ehk mäng võiks alata meie aja järgi umbes kell 14 või veidi hiljem.

18-aastase ameeriklannaga on 36-aastane Kanepi varem kohtunud vaid korra: mullu Emilia-Romagna turniiril pidi Haapsalust pärit reketitaltsutaja tunnistama ameeriklanna nappi 7:6(6), 7:6(7) paremust.

Mis on tollest heitlusest meeles? «Mäletan, et ta lõi samuti hästi tugevalt, kuid topsisemalt (top spin – K.J.). Serv on [Gauffil] väga hea,» meenutas Kanepi pärast teise ringi võitu Brasiilia tennisisti Beatriz Haddad Maia (WTA 48.) üle.

Aasta tagasi toimunud lahing on elavalt meeles ka Gauffil: «See oli väga tasavägine matš, mis õnnestus mul ikkagi võidusadamasse tüürida. Loodetavasti suudan seda uuesti, kuigi ma tean juba ette, see saab olema väga raske kohtumine ka siis, kui skoor seda otseselt ei peegelda.»

Tasavägises duellis on aga üks nüanss, mis võiks sel korral kaalukausse veidi meie valgepalluri kasuks kallutada. Nimelt osaleb Gauff Prantsusmaa lahtistel ka paarismängus, mis tähendab, et temal polnud erinevalt Kanepist eile puhkepäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles