Šokk Prantsusmaal: WTA 227. number saatis maailma kaheksanda reketi kohvreid pakkima

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Karolína Plíšková Prantsusmaa lahtistel.
Karolína Plíšková Prantsusmaa lahtistel. Foto: Maxime Le Pihif/SIPA/Scanpix

Prantsusmaa lahtistel on naiste üksikmängus alles vaid neli maailma edetabeli esikümnes asetsevast tennisisti. Täna langes konkurentsist pingerea kaheksas Karolína Plíšková, kes kaotas 2:6, 2:6 Leolia Jeanjeanile (WTA 227.).

Tšehhitar oli kodupubliku ees mänginud prantslanna vastu eriti suurtes raskustes lihtvigadega, mida tegi 28 vastase 12 vastu. Võitjat tuleb aga kiita hea servi eest, samuti õnnestus tal edukalt realiseerida murdepalle.

Lisaks Plíškovále pole WTA edetabeli esikümnes enam konkurentsis teist tšehhitari Barbora Krejčíkovát (WTA 2.), kreeklannat Maria Sakkarit (WTA 3.), Eesti esireketit Anett Kontaveiti (WTA 5.), Tuneesia parimat Ons Jabeuri (WTA 6.) ja Hispaania esindajat Garbiñe Muguruzat (WTA 10.), kelle lõi avaringis auti Kaia Kanepi (WTA 46.).

Tõsi, Plíšková osas ei saa jätta mainimata, et saviliival peetavad Prantsusmaa lahtised ei kuulu tema paremate turniiride hulka. 30-aastane valgepallur on põhitabelis osalenud 11 korda ning vaid ühel aastal jõudnud kolmandas ringist kaugemale: 2017. aastal pääses ta suisa poolfinaali.

Neli aastat nooremal Jeanjeanil on käsil karjääri parim aasta. Aprillis kerkis ta maailma edetabelis 222. positsioonile, Prantsusmaa lahtistel mängib ta tänu vabapääsmele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles