Üllatus: Kimi Räikkönen veendi kodus ümber ja soomlane naaseb ringrajale!

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

2007. aasta vormel 1 maailmameister Kimi Räikkönen lõpetas mullu sõitjakarjääri, kuid tänavu võistleb soomlane USA ringrajasarja NASCAR Cup Series'i (NASCARi kõrgeim võistlusklass – H. L.) etapil.

Ookeani taga väga suurt populaarsust nautivas võidusõidusarjas osalev Trackhouse Entertainment Groupi tiim PROJECT91 omaniku Justin Marksi sõnul osaleb Räikkönen Chevrolet Camaro roolis 21. augustil Watkins Gleni ringrajal sõidetaval etapil.

Tegemist on legendaarse ringrajaga, kus peeti vahemikus 1961-80 USA F1 GP. NASCARis on Watkings Gleni kasutatud palju rohkem ning alates 1986. aastast on seal toimuv võidusõit ära jäänud vaid korra: tunamullu, mil maailm oli koroonapandeemia raudses haardes.

Marks avaldas lootust, et Räikkönen pole viimane maailmakuulus nimi, kes PROJECT91ga käed lööb, kuigi pealiku sõnul pole tiimil tänavuseks rohkem starte planeeritud.

Soomlase jaoks pole tegemist esimese NASCARi stardiga, sest neid on tal 2011. aastast kirjas kaks tükki. Räikkönen ütles pressiteate vahendusel, et ta ei kavatsenud uuesti ringrajale naasta, kuid tema Šveitsi kodus käinud Marks suutis ta ümber veenda. «See saab olema lõbus, aga võtan seda väga tõsiselt,» lubas 42-aastane jäämehe hüüdnime teeninud roolikeeraja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles