Soomlaste hoiatav näide Venemaa sõjast Rally Estoniat ja Simple Sessionit ei häiri

Karl Mihkel Eller
Copy
Ukraina sõjast tingitud tarneprobleemid pole Rally Estoniat ja Simple Sessionit tänavu puudutanud. Samas on mõned väliskülalised uurinud, kas Eestit on ikka ohutu külastada.
Ukraina sõjast tingitud tarneprobleemid pole Rally Estoniat ja Simple Sessionit tänavu puudutanud. Samas on mõned väliskülalised uurinud, kas Eestit on ikka ohutu külastada. Foto: Eero Vabamägi

Sel nädalal selgus, et Soome MotoGP etapp jääb ära. Rahvusvaheline mootorrattaspordi föderatsioon (FIM) tõi üheks põhjuseks regiooni geopoliitilise olukorraga kaasnevad riskid ehk teisisõnu Venemaa rünnakuga Ukrainas kaasnenud sõjaohtu. Postimees uuris, kas sarnane stsenaarium ähvardab mõnda Eestis toimuvat rahvusvahelist suurvõistlust?

Mootorrataste ringrajasõidu MM-etapi ära jäämine Soomes tekitas põhjanaabritele kõvasti tuska. Kõige suurema pahameeletormi tõi aga just eelpool mainitud põhjus. Võistluse korraldaja Emilia Mäki kinnitas, et Ukraina sõjal polnud võistluse ära jäämisega mingit pistmist.

Ta avaldas YLE-le, et peamine põhjus oli KymiRingi läbikukkunud homologeerimisprotsess. Ringraja turvalisus oli puudulik ning valminud polnud nõutud rehvibarjäärid. Tõsi, ehitustööd jäid toppama tarneraskuste tõttu, mis kaude olid tingitud sõjast Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles