Heati unistus NBA finaalist elab tänu Jimmy Butleri supermängule

Karl Mihkel Eller
Copy
Miami Heati mängija Jimmy Butler viskas idakonverentsi finaali kuuendas mängus 47 punkti.
Miami Heati mängija Jimmy Butler viskas idakonverentsi finaali kuuendas mängus 47 punkti. Foto: Maddie Meyer/Getty Images/AFP/Scanpix

Korvpalliliigas NBA toimus läinud ööl idakonverentsi finaalseeria kuues mäng, kus Miami Heat võitis 111:103 Boston Celticsit ja viis seeria otsustavasse seitsmendasse mängu. Heat peab võidu eest eriti tänulik olema Jimmy Butlerile, kes tegi suurepärase esituse.

Miami Heat ei ole veel surnud ja nende tiitlilootused on elus. Butler tuli esile, kui teda oli Miami jaoks kõige rohkem vaja. Ta kogus 47 punkti, millele lisandus üheksa lauapalli, kaheksa resultatiivset söötu ja neli vaheltlõiget. Tegemist oli mehe karjääri parima play-off mänguga.

Kyle Lowry aitas Heati 18 punkti, 10 korvisöödu ja nelja lauapalliga, enne kui langes lõpuks viie veaga välja.

Boston on jätkuvalt ühe võidu kaugusel, et minna esimest korda pärast 2010. aastat NBA finaali. Jayson Tatum ja Derrick White tegid küll kõik endast oleneva, et Celtics otsustaks seeria saatuse kuuendas mängus. Kahepeale kokku visati 52 punkti (30 Tatum, 22 White), kuid sellest ei piisanud.

Golden State Warriorsi finaalivastane selgub Eesti aja järgi esmaspäeva varahommikul, kui Heat ja Celtics selgitavad idakonverentsi võitja seeria seitsmendas mängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles