Uus president tahab, et Venemaa liituks võimalikult ruttu maailma hokiperega (7)

Karl Mihkel Eller
Copy
Venemaa jäähokikoondislased.
Venemaa jäähokikoondislased. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Rahvusvaheline jäähokiföderatsioon (IIHF) sai endale sel nädalal uue esimehe, Kanada-Prantslase Luc Tardifi, kes soovib, et Venemaa ja Valgevene naaseksid võimalikult kiiresti rahvusvahelistele hokivõistlustele.

«Me tahame nendega tihedalt suhelda. Soovime, et kõik võimalikult kiiresti korda saaks ja nad meie pere juurde tagasi tuleksid,» ütles Tardif uudisteagentuurile TASS antud intervjuus, vahendas Ilta-Sanomat.

«On oluline, et me omavahel suhtleksime. Seetõttu tahtsin, et nende esindajad liituksid kongressiga, ehkki virtuaalselt. Nagu ma ütlesin, tahame neid peres hoida ja kõik on minuga nõus,» lisas eelmisel aastal IIHFi presidendiks valitud Tardif. Enne teda oli sel ametikohal pikalt šveitslane René Fasel.

IIHF teatas veebruari lõpus, et Venemaa ja Valgevene ei saa osaleda nende egiidi alla kuuluvatel turniiridel, kuna Venemaa alustas Ukrainas täiemahulist sõda. Lisaks võeti Soomes toimuva MMi ajal kongressi poolt vastu otsus, et agressorriigid jäävad kõrvale ka järgmise aasta MMist ja teistest rahvusvahelistest võistlustest, kirjutas Iltalehti.

Venemaal pidi 2023. aastal toimuma nii täiskasvanute kui ka noorte MM, kuid neilt võeti korraldusõigus ära. Selle asemel korraldab järgmist MMi taas Soome, sedapuhku koos Lätiga ja mängud toimuvad Tamperes ning Riias.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles