Vips teeb Monacos vihmatantsu, kvalifikatsioon jäi eestlast kripeldama

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

F2-sarja sõitja Jüri Vips (HitechGP) suutis Monaco etapi reedeses kvalifikatsioonis saada neljanda koha, kuigi treeningu põhja tundus, et tema võimalused kõrgele kohale tõusta pole väga suured.

B-grupis sõitnud Vips alustas ajasõitu kõige kiirema ajaga, kuid lõpuks jäid teda valdama segased emotsioonid, sest ta ei suutnud oma tempot ära kasutada ning tema viimane kiire ring läks punase lipu nahka.

«See pidigi minu jaoks tulema raske kvalifikatsioon, sest ma ei saanud vabatreeningul ühtegi kiiret ringi,,» märkis eestlane intervjuus F2 kodulehele. «Kahju, et me kolmandat kiiret ringi ei saanud teha, sest mul oli rohkem kiirust varuks kui teistel.»

Jüri Vips Monaco ringrajal.
Jüri Vips Monaco ringrajal. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Laupäevast sprinti alustan Vips kuuendalt kohalt, kuid pole eriti optimistlik, et suudab oma positsiooni eriti parandada, sest Monacos on äärmiselt piiratud möödumisvõimalused.

«Sprint – [ma ei saa teha] mitte midagi, absoluutselt mitte midagi! Eelmisel aastal oli kuiva ilmaga sõidetud sprint kõigile rohkem nagu testisessioon, sest tegelikult ei saa mööda sõita,» rääkis Vips.

Vips teeb pühapäevase põhisõidu eel aga usinasti vihmatantsu. Ta oli meeldivalt üllatunud, kui avastas, et vihma tõenäosus on võistluse ajal 30 protsenti ja see võib võistluste käiku muuta.

«Ma ei teadnud sellest! See on tegelikult hea uudis – annab mulle rohkem võimalusi. Vaatame. Kui see juhtub, olen ma õnnelik,» lisas eestlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles