Järjekordne plekk Bolšunovi revääril ajas norralased marru (1)

Postimees Sport
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Uudisteagentuur TASS avaldas hiljuti infot Venemaa antidopinguagentuuri (Rusada) tegevuse kohta. Tuli päevavalgele, et Rusada ei testinud Venemaa murdmaasuusatähte Aleksandr Bolšunovi 2020. aastal kordagi, aasta varem võeti temalt dopinguproov vaid korra.

Uudise valguses läks Norra meedia marru. Ajaleht Dagbladet meenutas, et Bolšunov kuulus viimased neil aastat maailma absoluutsesse tippu ja napsas muu hulgas ka MK-sarja üldvõidu.

Norra antidopingukomisjoni ekspert Geir Holden ütles Dagbladetile, et Rusada tegevus paneb kulmu kergitama, kuid dopinguvastase töö kvaliteeti ei saa ainuüksi võetud proovide arvust järeldada.

«Testide võtmise sagedus aastatel 2020 ja 2019 ei ole usaldusväärne,» ütles Holden, kes lisas, et Rusada ei ole ainus, kes Bolšunovi kontrollib. «Tal tuleb muu hulgas anda dopinguproove Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) järelevalve all. Lisaks takistas koroonapandeemia dopingutestijate tööd kogu maailmas.»

TASSi uudise kohaselt on Rusada tänavu 25-aastast Bolšunovi testinud neli korda. Vene staar võitis veebruaris Pekingi taliolümpiamängudel kolm kuldmedalit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles