Soome poolfinaalivastased naudivad MMi täiel rinnal: pärast tööd teeme ikka paar jooki

Postimees Sport
Copy
USA jäähokikoondislane Adam Gaudette (vasakult teine).
USA jäähokikoondislane Adam Gaudette (vasakult teine). Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Laupäeval selguvad Soomes toimuval jäähoki MMil finalistid. Olümpiavõitja Soome teel kodusel MMil finaali pääseda seisab ees USA koondis. Noored ameeriklased on tiimitunde tekitamiseks käinud Tampere lokaalides ning on vennastumise nimel joonud mõnedki joogid.

25-aastane NHLi klubi Ottawa Senatorsi mängija Adam Gaudette tunnistas, et MMi avanädalat võeti rahulikult ning üksteist püüti rohkem tundma õppida. «Me käime pärast tööd ka jooke joomas, nagu töökaaslased ikka. Aga pole hullu. Õpime üksteist tundma ja naudime seltskonda,» kommenteeris Ottawa mees Iltalehtile.

Soomes toimuv MM on ameeriklastele olnud ka kultuurireisiks. Kuigi kõige paremini on peale läinud burgerid, kanatiivad ja steigid, siis proovimata pole jäänud ka rahvalikumad road. «Kohaliku toidu kohta pole midagi halba öelda. Ka Jaapani toit on hästi maitsenud,» lisas Gaudette, kes on olnud USA koondise üks resultatiivsemaid mängijaid.

«Soome on minu jaoks täiesti uus riik. Tampere on ilus ja inimesed on olnud väga sõbralikud. Kõik räägivad inglise keelt. Olen mitu korda kesklinnas jalutanud, järve kaldal ja restoranides käinud. Tõesti lahe ja mõnus,» lisas Gaudette. MMi otsustavaid kohtumisi võõrustabki Tamperes avatud uhiuus Nokia Arena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles