Madridi Reali kangelane: mind ei austata piisavalt

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Thibaut Courtois.
Thibaut Courtois. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Meistrite liiga finaalis tõusis Madridi Reali kangelaseks väravavaht Thibaut Courtois, kes püstitas üheksa tõrjega võistlussarja finaalide rekordi.

Vinicius Juniori tabamus tõi Madridi Realile küll järjekorras 14. Meistrite liiga karika, kuid mängu parimaks valiti siiski 30-aastane Courtois, kelle tõrjed hoidsid Liverpooli kuival.

Kuidas sellist suurepärast mängu selgitada? «Ma ei teagi. Ma arvan, et asi on selles, et mind ei austata. Ma ei ütle, et mind peaks maailma parimaks väravavahiks pidama. Alisson on suurepärane väravavaht, samamoodi Eduard Mendy, Jan Oblak, Ederson. Nad kõik on head. Kuid isegi pärast sellist hooaega ei nimetata mind kümne parema sekka. See on kummaline,» rääkis Courtois.

Belgia koondislane avaldas, et luges mängupäeva eel Inglismaa meediat ning ammutas sealt kõvasti motivatsiooni. «Nägin seal igasugu naljakat kraami. Ilmselt on asi selles, kuidas ma Chelseast lahkusin, kuigi võitsin seal kaks Inglismaa meistritiitlit. Ma arvan, et mind ei tunnustata selle eest kunagi. Pärast Madridi tulekut naersid paljud inimesed minu üle, kuid olen võitja,» lausus Courtois.

«Nägin enne mängu säutse, et mind tehakse maatasa, kuid läks hoopis teistpidi. Minu karjäär vajas seda võitu. Olen näinud palju vaeva, aga mind ei austata piisavalt, eriti Inglismaal,» lõpetas Courtois.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles