Esimene Soome hokimees liitus Kolme kulla klubiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Valtteri Filppula rõõmustamas MM-tiitli üle.
Valtteri Filppula rõõmustamas MM-tiitli üle. Foto: IMAGO/Emmi Korhonen

Soome hokikoondise kapteni Valtteri Filppula jaoks oli pühapäevane MM-kuld eriline, sest nõnda lipsas ta esimese soomlasena sisse eksklusiivse Kolme kulla klubi uksest. 

Triple Gold Club ehk Kolme kulla klubi koondab endas hokimehi, kel ette näidata nii NHLi ehk Stanley võitjakarikas, olümpiakuld kui ka maailmameistritiitel. 38-aastasest Filppulast sai eksklusiivse klubi 30. liige. 

Otsa sinna jõudmiseks tegi vanameister lahti juba 2008. aastal, mil ta krooniti Detroit Red Wingsiga Stanley karikavõitjaks. Paraku sai heas klubis mängimine talle saatuslikuks kolm aastat hiljem, mil NHLi sõelmängude tõttu ei saanud ta osaleda 2011. aasta MMil, kus Soome pärjati kuldmedalitega.

Aasta hiljem oli ta MMil küll kohal, kuid siis jäid meie põhjanaabrid esimesena poodiumilt välja. Samamoodi narris saatus Filppulat ja soomlasi ka 2017. aastal. 

2019. aastal – mil soomlased kolmanda MM-tiitli pea kohale tõstsid – tuli ründajal taas MMilt eemale jääda, nagu ka mullu, mil kaasmaalased jõudsid välja finaali, mille lisaajal ikkagi Kanadale alla vannuti. 

Tänavuse hooaja eel naasis vanameister Filppula aga Euroopasse ning see võimaldas tal osa võtta nii Pekingi olümpiast kui ka kodusest MMist, kus ta nüüd jackpot'i võitis.

Kolme kulla klubi tausta kohta on võimalik pikemalt lugeda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles