ANALÜÜS ⟩ Soome hokifännide neli aastat kestnud eufooria sai jätku

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Soomlaste sangar Sakari Manninen on lisaajal visanud just otsustava värava ning saatnud kiivri ja hokikepi pärast seda taeva poole. Taustal teevad kohe-kohe sama ülejäänud tiimikaaslased.
Soomlaste sangar Sakari Manninen on lisaajal visanud just otsustava värava ning saatnud kiivri ja hokikepi pärast seda taeva poole. Taustal teevad kohe-kohe sama ülejäänud tiimikaaslased. Foto: EMMI KORHONEN/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Soome hokifännide neli aastat kestnud eufooria sai jätku pühapäeval, mil nende meeste koondis alistas 4:3 Kanada ning krooniti neljandat korda maailmameistriks.

Tamperes toimunud finaal osutus tõeliseks maasikaks, sest võitja selgus – täpselt nagu mullugi – alles lisaajal. Kui Riias jäid 3:2 peale kanadalased, siis nüüd õnnestus soomlastel eelmise aasta eest magus revanš võtta.

Kullamatšis avati mänguskoor alles 24. minutil, kui Dylan Cozensil õnnestus ülekaalust Kanada juhtima viia. Teisel perioodil oli soomlastel ka hea võimalus viigistada, kuid Jere Sallineni tagakäevise maandus Chris Driedgeri valvatava värava latis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles