Maailma ralligurud Tänakuga Sardiinias ei arvesta

Postimees Sport
Copy
Ralliajakirjanikud Ott Tänakut Sardiinias poodiumile ei ennusta.
Ralliajakirjanikud Ott Tänakut Sardiinias poodiumile ei ennusta. Foto: Hyundai Motorsport

Kuigi 2019. aasta autoralli maailmameister Ott Tänak ütles Sardiinia ralli eel, et puhtalt sõites suudab ta kruusarallil võidelda poodiumikoha eest, siis DirtFishi ralliajakirjanikud teda siiski pjedestaalil ei näe. 

See ei tähenda siiski, et põrinažurnalistide arvamused ühtiksid. Näiteks Colin Clark ennustab Sardiinias edu Thierry Neuville'ile, kuid tema hea ametivend David Evans jättis belglase oma esikolmiku ennustusest välja. 

Küll usuvad nii Evans, Clark kui ka kolmaski ralliajakirjanik Luke Barry, et Itaalia kruusateedel võiks päike viimaks paista MM-sarjas viiendat kohta hoidva ehk seeläbi avapäeval vähe puhtamale teele pääseva Elfyn Evansi õuele.

Neljas DirtFishi žurnalist Alasdair Lindsay ei hakka oma ennustustes jalgratast leiutama ning püsib jätkuvalt MM-sarja üldliidri Kalle Rovanperä vankril. 

Oma artiklis ütlevad ajakirjanikud Tänaku kohta kollektiivselt, et hübriid-Hyundai altminekud on need, mistõttu näib see lihtsalt ebatõenäoline, et meie mees suudaks elu parimas vormis oleva Rovanperäga sekund-sekundis võidu kihutada.

Ajalooliselt on Sardiinia ralli Tänakule pigem sobinud. Just seal tõusis ta 2012. aastal esimest korda poodiumile ning 2017. aastal ka selle kõrgeimale astmele. Pärast seda on õnneratas aga pöördunud ning järgmisel neljal aastal pole meie mees Sardiinias enam esikolmikus lõpetanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles