Getulio Aurelio Fredo nõuab Nõmme Kaljult kohtus hüvitist

Postimees Sport
Copy
Getulio Aurelio Fredo.
Getulio Aurelio Fredo. Foto: Madis Veltman

Naisjalgpalluri väidetava seksuaalse ahistamise tõttu mullu avalikkuse huviorbiiti tõusnud treener Getulio Aurelio Fredo on taas otsapidi kohtusse jõudnud.

Nimelt kirjutab Õhtuleht, et brasiillasest juhendaja on esitanud oma endise tööandja ehk Nõmme Kalju FC vastu hagi töölepingu lõpetamise, töötasu ja hüvitisnõude kohta. 

Kahekordne Eesti jalgpallimeister lõpetas Fredoga lepingu pärast seda, kui endine jalgpallur Mia Belle Trisna tuli avalikkuse ette väidetega, justkui oleks brasiillane temalt 14-aastaselt süütuse võtnud.

Kuna väidetav intsident leidis aset aga pikka aega tagasi, siis kuriteo aegumise tõttu politsei seda uurima ei asunud. Küll lasub juhendajal jätkuval õlul teine kahtlustus, kus uuritakse episoode vahemikust 2014–2019.

«Mia suhtes toime pandud tegu, kuigi see kvalifitseerus tollaste reeglite järgi kuriteoks, on praeguseks aegunud, kuid tänu Mia julgusele on välja tulnud veel kaks kannatanut, kelle osas teod pole aegunud ja prokuratuur on esitatud [juhendajale] kahtlustuse,» sõnas Trisna advokaat Diana Minumets märtsis «Õhtu» saates, lisades, et temale teadaolevalt on kriminaalmenetlus hetkel kohtueelse menetluse staadiumis.

Seda kinnitati märtsi alguses Postimehele ka prokuratuurist. «Kriminaalasi on endiselt eeluurimise faasis – oleme viinud läbi hulga menetlustoiminguid ja kuulanud üle mitmeid menetlusosalisi ning toimik asub hetkel politseis, et viia läbi veel viimaseid täiendavaid toiminguid,» vastasid nad, lisades, et süüdistuse esitamise korral teavitatakse ka avalikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles