Vene väed tegid vastvalminud Ukraina spordikompleksi maatasa

Copy
BMXi pumptrack Limanis.
BMXi pumptrack Limanis. Foto: Facebook @Павло Кириленко

Eelmise aasta septembris avati Donetski oblastis Limani linnas spetsiaalne BMX-sõiduks kasutatav pumptrack, mis «tänu» Vene vägedele nüüd enam kasutamiskõlblik pole.

«Spetsiaalse BMX-rajaga spordikompleks oli terves Ukrainas ainulaadne. Ehitasime seda riikliku programmi raames üle aasta ja see avati alles mullu septembris. Nüüd on sellest kompleksist saanud järjekordne Vene vägede «sõjaline sihtmärk»,» kirjutas Donetski piirkonna üks juhtisikuid Pavel Kirilenko ühismeedias.

Tema sõnul on täielikult hävinenud nii kompleksi administratiivhoone kui ka unikaalne stardiramp, märkimisväärselt saanud kannatada ka raja hüpped ja kurvid. Rajatise kõrval olnud ühishoonelt, kus asus kaasaegne jõusaal ning massaaži- ja meditsiinitoad, on katus pealt lastud ning aknad kildudeks.

«2022. aastaks olid siia planeeritud kaks üleukrainalist võistlust ja üks rahvusvaheline võistlus. Need plaanid hävitas aga Venemaa Föderatsioon,» jätkas Kirilenko. Ta lubas, et purukspommitatud pumptrack ehitatakse kindlasti uuesti üles.  

BMX pumptrack Limanis enne ja nüüd.
BMX pumptrack Limanis enne ja nüüd. Foto: Facebook @Павло Кириленко
Tagasi üles