Video: noor Eesti jõutõstja ületas maailmarekordi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex-Edward Raus
Alex-Edward Raus Foto: fitness.ee

Laupäeval toimusid Tallinnas esimesed karikavõistlused klassikalises jõutõstmises, kus 19-aastane Alex-Edward Raus ületas kükis maailmarekordi.

Klassikaline jõutõstmine erineb tavalisest jõutõstmisest selle poolest, et ei kasutata spetsiaalset varustust (põlvesidemeid, surumissärke ja tõmbe- ning kükitrikoosid). Tegemist on esimese taolise ametliku karikavõistlusega, kus sportlastel on võimalik näidata, kui suuri raskusi nad suudavad tõsta ilma varustuseta.

102-kilone Raus kükkis 312,5 kg, kusjuures maailmarekordi norm on hetkel 310 kg- Ametlikult siiski rekord kirja ei lähe, kuna maailmarekordeid saab püstitada üksnes rahvusvahelistel võistlustel.

Vaata videot!

Suurepärased tulemused tegi Raus ka teistel aladel – surus lamades 205 kg ning tõmbas 312,5 kg. Noore jõutõstja iga katse on uus Eesti rekord.

Hulgaliselt Eesti rekordeid püstitas ka Raigo Kuusnõmm, kes kaalukategoorias kuni 83 kg kükkis 225 kg, surus 175 kg ning tõmbas 255.

Kategoorias -120kg võidutses aga tõusev täht Argo Erit, kes sai kükis kirja 250 kilo, lamades surumises 207,5 ning jõutõmbes 317,5 kg.

Naiste seas oli parim 56-kilone Marianna Bogdanova, kes kükkis 92,5 kg, surus 47,5 ning tõmbas 130 kg, mis on ka paljudele meestele ületamatu raskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles