Põhikoolidirektorist Eesti meistriks – Pärnu korvpalliboss, kel oli otsustamiseks vaid 48 tundi

Ville Arike
, reporter
Copy
Meistritiitli üle rõõmustav Pärnu klubi juht Johan Kärp (keskel) satub abitreener Gert Kullamäe embusse.
Meistritiitli üle rõõmustav Pärnu klubi juht Johan Kärp (keskel) satub abitreener Gert Kullamäe embusse. Foto: Tairo Lutter

Pärnu Sadama korvpallimeeskonna võitu koduses korvpalliliigas võib võrrelda Leicester City triumfiga Inglismaa jalgpallimeistrivõistlustel 2016. aastal. Neil kahel tiimil on ühist sedagi, et umbes samal ajal, kui Leicester kullad kaela sai, võttis Pärnu tiimi majandamise üle Johan Kärp, kes kuue aastaga ajalugu tegi.

Seni olid Eestis korvpallikullad jaganud omavahel alati Tallinn ja Tartu. 2010. aastal jõudis «Kollase revolutsiooni» korraldanud Rakvere Tarvas finaali, ent seal enam püssirohtu ei jätkunud. Eelmisel kümnendil hakkas medaleid võitma Rapla, kuid kulla ohustamisest jäädi küllalt kaugele. Nüüd aga kasutas Sadam soodsa tähtede seisu – loe: BC Kalev/Cramo praeguse nõrkuse – ära ja marssis võiduka lõpuni.

Võidujoovastuses Kärp ütles mõne päeva eest Pärnu Postimehele, et oli sama õnnelik viimati siis, kui tal lapsed sündisid. Võrdlus on asjakohane, sest ka kullatiimi saab suures osas pidada tema enda lapseks. Või kui soovite, siis kasulapseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles