VIDEO ⟩ Nadal–Djokovici põnevuslahingust väljus võitjana liivakuningas

Toimetas Karl Juhkami
Copy

Tennisist Rafael Nadal demonstreeris teisipäeva õhtul, miks just tema, mitte keegi teine väärib kandma liivakuninga tiitlit. 

Nimelt tuli 13-kordsel Prantsusmaa lahtiste võitjal minna Roland Garrosi veerandfinaalis vastamisi igirivaal Novak Djokoviciga. Tennisemaailma kaks kanget madistasid omavahel neli tundi ja 12 minutit, mille tulemusena sammus 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4) võiduga poolfinaali hispaanlane.

«Selleks, et Novaki vastu võidutseda, on vaid üks viis: mängida algusest lõpuni oma kõige paremat tennist,» sõnas kohaliku aja järgi alles veerand kaks öösel kohtumisele punkti pannud Nadal, kelle võitude-kaotuste suhe Prantsusmaa lahtistel on nüüd 110–3.

«Nadal näitas, miks ta on tõeline tšempion, püsides vaimselt tugev. Ta vääris seda võitu, kahtlemata. Ta oli tähtsatel hetkedel parem mängija. Ta alustas kohtumist hästi, mina mitte nii väga. Teises setis õnnestus mul küll initsiatiiv haarata ning arvasingi, et olen mängus tagasi, kuid siis õnnestus tal enda mäng veel tase kõrgemale viia,» sõnas serblane, kes jääb kahe kange omavahelistes kohtumistes veel 30–29 peale. 

Poolfinaalis ootab Nadali ees maailma kolmas reket Alexander Zverev, kes lülitas 6:4, 6:4, 4:6, 7:6(7) konkurentsist Hispaania imelapse Carlos Alcarazi (ATP 6.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles