Pisarais Ukraina koondise staar: läheme lahingusse kõikide kaasmaalaste nimel (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oleksandr Zintšenko ei hoidnud pressikonverentsil pisaraid tagasi.
Oleksandr Zintšenko ei hoidnud pressikonverentsil pisaraid tagasi. Foto: ANDY BUCHANAN

Novembris algaval jalgpalli MMil mängimiseks on saadaval veel ainult üks pilet, millele ihuvad hammast Ukraina, Šotimaa ja Wales. Täna õhtul lähevad poolfinaalis vastamisi neist kaks esimest.  

Eile toimus Glasgow's tavapärane mängueelne pressikonverents, kus tehti küll ka juttu kohtumisest, kuid see polnud kindlasti põhiteema.

«Selleks mänguks meeskonna ettevalmistamine on olnud äärmiselt keeruline,» tunnistas Ukraina koondise peatreener Oleksandr Petrakov. «Kutid mõtlevad kogu aeg oma peredele ja sellele, kuidas neil kodus läheb. Mul tuli neile isegi nalja visata ja öelda, et meil on enda sõda, mis tuleb jalgpalliväljakul võita. See kõik on olnud raske, kuid kutid on tugevad.»

Ukraina koondise suurim staar, Manchester City hingekirja kuuluv Oleksandr Zintšenko ei hoidnud pressikonverentsil tagasi ka pisaraid ning ütles, et tema soov on kõikidele ukrainlastele anda võimalus sõita MMile neid toetama.

«Meil tuleb üheskoos sellest kurjusest jagu saada, sest kuigi täna on agressioon Ukraina vastu, siis juba homme võib see toimuda kellegi teise vastu. Seda ei saa lihtsalt niisama jätta. Ma olen praegu emotsionaalselt väga laetud. See [sõda] on see, millest kõik ukrainlased praegu mõtlevad,» lausus poolkaitsja. 

«Kõikidel ukrainlastel on praegu üks unistus – lõpetada see sõda. Ma olen rääkinud ka Ukraina lastega, kes ei pruugi küll päriselt aru saada, mis toimub, kuid neilgi on vaid üks soov: nad unistavad, et see sõda lõppeks,» jätkas ta. 

«Kui me räägime aga jalgpallist, siis ka meil on oma unistus. Pääseda MMile ja anda ukrainlastele sellel raskel ajal positiivseid emotsioone, mida nad väärivad! Iga mängija mõistab, mis olukord meie kodumaal valitseb ja ma võin kinnitada teile, et me ei anna väljakul endast mitte 100, vaid hoopis 200 protsenti!» põrutas Zintšenko.

Šotimaa-Ukraina kohtumine algab täna õhtul kell 21.45 ning selle võitja kohtub 5. juunil  Walesiga. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles